Laurien Mulder
023 - 52 439 58
post@madebylaurienm.nl
 
Autonoom
i.s.m.projecten
Kinderatelier
Nepal
Nieuws
Contact

       


 

< terug

Aan tafel - 2004

klik op een fotootje voor een vergroting
       
 
 

Aan tafel - 2004

Een project met 24 jongeren in opdracht van de Doopsgezinde Gemeente Haarlem. Gerealiseerd met financiële steun van de Gemeente Haarlem
Citaat uit het openingswoord van Riette Mellink, verbonden aan de Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid:
In deze tijd – waarin verschillen tussen mensen steeds groter gemaakt worden, waarin het gevaar groot is dat we gaan denken in termen van ‘wij’ en ‘zij’, terwijl we één mensheid zijn - is elke daad die leidt tot het bouwen van een brug over muren heen, van het grootste belang.”


Uitgangspunt: een groep jongeren van verschillend niveau en milieu betrokken zien te krijgen bij een gemeenschappelijk project, bij elkaar en misschien zelfs een beetje bij de wereld daarbuiten.
De deelnemers snijden persoonlijke teksten en tekens in stukken hout. Van dat hout wordt het blad gemaakt van een 6 meter lange tafel. Aan deze tafel wordt een gemeenschappelijke maaltijd gehouden waarbij iedereen zijn lievelingskostje meeneemt.
Van de verhalen over- en recepten van het lievelingseten wordt een kookboekje gemaakt. De maaltijd vindt plaats in de oude schuilkerk van de Doopsgezinde Gemeente. Iedereen proeft enthousiast van de meest uiteenlopende lievelingskostjes: van chocoladekoekjes tot lasagne van de Aldi. Het resultaat is een verbazingwekkend geanimeerde bijeenkomst.